16/10/19 - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ  

Η απόσυρση των αμερικανών στρατιωτικών από την βόρειο Συρία κατέλειπε ελεύθερο χώρο για την ανθρωποκτόνο τουρκική εισβολή, αλλά και ισοδυναμεί εμμέσως με ανοικτή «πρόσκληση» στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) για να ανασυνταχθεί.

Η ανακοίνωση του Προέδρου Τραμπ περί ενός «πακέτου» κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας δεν αρκεί για να αντιστραφεί η εξελισσόμενη ανθρωπιστική καταστροφή.

Παρά την διεθνή κατακραυγή και τις πιέσεις που δέχεται, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Αζερμπαϊτζάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας επέμεινε πως «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρηση ως το τέλος, δίχως να δίνουμε σημασία στις απειλές» και ότι «η μάχη θα συνεχιστεί ως την επίτευξη της οριστικής νίκης».

Ερωτάται η Επιτροπή:
• Τι προτίθεται να πράξει ώστε, η Ε.Ε. να λειτουργήσει ως φραγή, ανάσχεση και εν τέλει καταδίκη της αρπακτικής Τουρκίας η οποία προσπαθεί να επαναλάβει το σχέδιο της Κύπρου, όπου η κατοχή παραμένει ατιμώρητη μέχρι σήμερα, ενώ τελικά η Τουρκία εξελίσσεται σε μιαν εξόχως σοβαρή απειλή για τα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε., η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα. 

© Copyright 2019-2O21 - A.Konstantinou - All Rights Reserved