ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Press Releases

08/12/2020

Δ.Τ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΟΜΟΚΟΥ

Μαθαίνουμε κάποιες ακατανόητες πληροφορίες, για τις συνθήκες κράτησης των πολιτικών κρατουμένων του Λαϊκού Συνδέσμου, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δομοκού.

Οι συγγενείς των κρατουμένων απαγορεύεται να τους προμηθεύσουν ρούχα ή τρόφιμα ή οιουδήποτε περιεχομένου πακέτα, εκτός από χρηματικά ποσά !!!

Το μέτρο αυτό είναι ακατανόητο και οποιαδήποτε προσπάθεια να εξηγηθεί με δικαιολογίες «ασφαλείας» ή «προστασίας λόγω covid-19» είναι αστήρικτη πρόφαση.

Αν ένας κρατούμενος χρειαστεί κάποιο ένδυμα, μπορεί να προμηθευτεί από μια ποσότητα που προμηθεύει τις φυλακές η Εκκλησία. Μπράβο στην Εκκλησία για την πρωτοβουλία αυτή, ένα μπράβο όμως που δεν δικαιολογεί την συγκεκριμένη διαδικασία από πλευράς Υπουργείου ή Διευθύνσεως του Καταστήματος. Η διατήρηση της προσωπικής αξιοπρεπείας κρατουμένων, είναι βασική αρχή Δικαίου σε όλα τα πολιτισμένα κράτη.

Δεν υπάρχει κανείς λόγος, οι κρατούμενοι να μην μπορούν να δεχθούν τρόφιμα και ρούχα από τους οικείους τους. Είναι μια σκληρή, άδικη και προσβλητική για το Σωφρονιστικό σύστημα διαδικασία που εκθέτει τις Αρχές σε όλα τα επίπεδα.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τέτοιες ενέργειες που πλήττουν καίρια το κύρος του Σωφρονιστικού συστήματος αλλά και της δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

* Οι πληροφορίες μας δεν διευκρινίζουν αν ισχύει το ίδιο για όλους τους κρατουμένους και αν ισχύει το ίδιο σε όλα τα Σωφρονιστικά Καταστήματα ή μόνο σε εκείνο του Δομοκού.

Α. Κωνσταντίνου 

© Copyright 2019-2O21 - A.Konstantinou - All Rights Reserved

Built with Mobirise - Find out