25/9/19 - ΕΚΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ 


Κατά την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων στις 9/92019, παρουσιάστηκε χάρτης ο οποίος καταγράφει τους σχεδιασμούς της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή Αμμοχώστου προς εκμετάλλευση.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την συνοδεία του «ΥπΕξ» του ψευδοκράτους Οζερσάι και περιελάμβανε ενημέρωση «από τις στρατιωτικές αρχές».

Τον Οκτώβριο το κατοχικό καθεστώς θα καλέσει τους Ελληνοκυπρίους ιδιοκτήτες στην περίκλειστη Αμμόχωστο για διαβουλεύσεις υπό τον κ. Οζερσάι, οποίος αναμένεται να λάβει το χρίσμα από την Άγκυρα για τις παράνομες εκλογές του 2020.Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον «πρόεδρο» Ακίντζι, απείλησε την Κυπριακή κυβέρνηση λέγοντας «Μοιραστείτε τους φυσικούς πόρους της Κύπρου προτού είναι πολύ αργά»

Επιπλέον η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα στείλει γεωτρύπανο στο θαλασσοτεμάχιο 7.
Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψε συμφωνία με τις TOTAL και Εni για να δραστηριοποιηθούν εκεί με γεωτρήσεις τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η Τουρκία παραβιάζει αποφάσεις του ΟΗΕ και της Ε.Ε. με τις επιθετικές και έκνομες δραστηριότητἐς της. Οι εξελίξεις στην Αμμόχωστο προκαλούν ανησυχία.

Τι θα πράξη η Επιτροπή προκειμένου η Τουρκία να τερματίσει αυτές τις ενέργειες;
Τι θα πράξει για την προάσπιση της ελευθερίας της Κύπρου, στην βάση του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;


© Copyright 2019-2O21 - A.Konstantinou - All Rights Reserved