ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ
Μαθαίνουμε ότι ο Tούρκος Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα, με «ιδιωτική επίσκεψη» στην Θράκη. Μια περιοχή που Tούρκοι πολιτικοί επισκέπτονται συχνά, είτε «ιδιωτικώς» είτε επισήμως.
Και οι επισκέψεις αυτές είναι ένα σημαντικός και αποκαλυπτικός δείκτης, σχετικά με το «ποιος έχει το πάνω χέρι» στις σχέσεις των δύο χωρών.
Είναι οι ίδιοι Τούρκοι πολιτικοί που κάνουν δηλώσεις αγανάκτησης, όταν η ΠτΔ επισκέπτεται το Καστελόριζο, λες και οι Έλληνες χρειαζόμαστε την τουρκική άδεια για να ταξιδεύουμε στην Ελλάδα.
Αποτελεί χαρακτηριστικό της κατάφωρα λανθασμένης και άθλια ενδοτικής εξωτερικής πολιτικής, ότι κανείς Έλλην αξιωματούχος, δεν έχει επισκεφθεί («ιδιωτικά» ή αλλιώς) τους εναπομείναντες Έλληνες στην Βασιλεύουσα, ή στην Ίμβρο και την Τένεδο, ή στο Αϊβαλί, ή έστω να κάνει μια επίσκεψη Τιμής στα χώματα του Πόντου.
Στον αντίποδα, διάφορες ισλαμικές οργανώσεις στην Θράκη, προπαγανδίζουν υπέρ της απόσχισης της περιοχής κάτω από την «σημαία» της Ανεξάρτητης Θράκης, οργανώσεις που καθοδηγούνται και χρηματοδοτούνται, από την αρπακτική γείτονα.
Η Ελλάς παρατηρεί αδιάφορη, τις προκλητικές επισκέψεις όλων εκείνων των Τούρκων πολιτικών που αποδομούν συστηματικά την Εθνική κυριαρχία μας αλλά και υπονομεύουν την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.
Και λέω «αδιάφορη» και όχι ανήμπορη ή ανίσχυρη. Δεν είναι αντικειμενικό Εθνικό έλλειμα αλλά πολιτική επιλογή.
Μια πολιτική επιλογή, την οποία ο Ελληνικός λαός οφείλει να λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψη του, αν θέλει να ζει σε μιαν ασφαλή και αξιοπρεπή χώρα, και όχι στον γελοίο «καρπαζοεισπράκτορα» της ανατολικής Μεσογείου.
Αθανάσιος Κωνσταντίνου
Ευρωβουλευτής