Δ.Τ. ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ Ή ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ;

α όσα έγιναν στην Σύνοδο Κορυφής, δεν αποτελούν έκπληξη, τα είχαμε προβλέψει και δυστυχώς για την Πατρίδα, τα είχαμε προβλέψει ορθώς.

Αυτό που όμως δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει είναι το κυβερνητικό θράσος, που πλέον αγγίζει τα όρια της παθογένειας.

Ο Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να κρύψει από την κοινή γνώμη την αλήθεια, πανηγυρίζει διότι το Ελληνο-τουρκικό ζήτημα του Αιγαίου, έχει γίνει μετά από δικές του προσπάθειες «ευρωπαϊκό ζήτημα» όπως αρέσκεται να λέει.

Αυτή είναι όμως η μισή αλήθεια ή τουλάχιστον είναι η μισή αλήθεια που αντιλαμβάνεται ο κ. Πρωθυπουργός, αφού κάτι τέτοιο σαφέστατα σημαίνει ότι, η Ε.Ε. θα λύσει το θέμα, σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα και όχι βέβαια σύμφωνα με τα Ελληνικά. Αυτό έχει αναφέρει ξεκάθαρα και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ.

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κατανοεί ότι έχει ψηφιστεί για λύνει εκείνη τα Ελληνικά προβλήματα και όχι «να τα εκχωρεί εργολαβικά» σε άλλους για να τα λύσουν όπως εκείνοι αντιλαμβάνονται.

Εμφανής υπήρξε και σε αυτή την Σύνοδο Κορυφής, η διάσταση μεταξύ του ΥΠΕΞ και του Πρωθυπουργού. Η Ελληνική διπλωματία, είδε τον Πρωθυπουργό να την αφήνει έκθετη για μια ακόμη φορά. Όλοι βεβαίως μπορούν να αντιληφθούν ότι τέτοια μικρονοϊκά κομματικά παιχνίδια, θα αποβούν μοιραία για τα Ελληνικά ζητήματα.

Στο δια ταύτα της υποθέσεως, η Σύνοδος ήταν μια Σύνοδος Κορυφαίας υποκρισίας, μια Σύνοδος υποβαθμίσεως του ρόλου της Ελλάδος στην Ανατολική Μεσόγειο και αναβαθμίσεως του ρόλου της τουρκίας.

Και αυτό η Ελλάδα θα το πληρώσει ακριβά, αφενός με μείωση διπλωματικού κύρους και αφετέρου σε σκληρό νόμισμα, αφού πλέον η τουρκία ουσιαστικά αποκτά λόγο για την Ελληνική ΑΟΖ, με την ευρωπαϊκή ανοχή.

Μια ειλικρινής κυβέρνηση θα έσπευδε να ζητήσει συγγνώμη για τις αδυναμίες και τις αποτυχίες της και να παραιτηθεί.

Α. Κωνσταντίνου 

Similar Posts