Δ.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΙΒΥΗΣ

Η Γερμανία προχωρά σε δεύτερη διάσκεψη για το θέμα της Λιβύης και για δεύτερη φορά αποκλείει την Ελλάδα και προσκαλεί την Τουρκία.

Ο ΥπΕξ Δένδιας έκανε ένα διάβημα δυσαρέσκειας (και στον ΟΗΕ) και μάλλον θεωρεί ότι έπραξε και το καθήκον του. Δυστυχώς δεν είναι έτσι.
Ακόμη και αν δεχθούμε ότι στην πρώτη διάσκεψη η Ελλάδα αιφνιδιάσθηκε από την γερμανική στάση (αν και στην Εξωτερική πολιτική δεν δικαιολογούνται τέτοιοι αιφνιδιασμοί) θα έπρεπε να έχει σχεδιάσει τις πρέπουσες σφοδρές και σοβαρές αντιδράσεις της για την περίπτωση που το ατόπημα επαναλαμβανόταν, όπως και γίνεται.

Μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι θίγονται τα ελληνικά συμφέροντα, υποστηρίζονται τα τουρκικά και υποβαθμίζεται ο ρόλος της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας, έπρεπε να έχει προγραμματίσει σειρά ενεργειών που θα εμπόδιζαν την γερμανική ανθελληνική πολιτική.

Το ΥπΕξ δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η πραγματική πολιτική δεν εξαντλείται σε δηλώσεις μπροστά από κάμερες αλλά συγκροτείται με ουσιαστικές προληπτικές και αποτρεπτικές διαδικασίες και μεθοδεύσεις, ώστε να είναι ολοσχερώς περιττοί οι (εσωτερικής καταναλώσεως) ποικίλοι λεονταρισμοί στα μικρόφωνα.

Η κυβέρνηση με αυτή την αποτυχία της έπληξε καίρια τα ελληνικά συμφέροντα και μάλλον αδυνατεί να καταλάβει ότι ο κυρίαρχος του Αιγαίου που ακόμη είναι η Ελλάς, επί των ημερών της, μετατρέπεται σε τραγελαφικό «ποντίκι που βρυχάται».

Αθανάσιος Κωνσταντίνου
Ευρωβουλευτής 

Similar Posts